The Legend of Hao Lan

2023.12.22

  Li Hao Lan, akit a családja és az első szerelme elárult, a sorozat elején kétségbeejtő körülmények között találja magát. Amikor az apja előmenetele érdekében elrendezett házasságot kellene kötnie a jóval idősebb Yu Ping miniszterrel, kétségbeesetten az első szerelmének, Jiao hercegnek könyörög, hogy kérje feleségül, de a mostohaanyja, Gao Min próbálja megöletni és a folyóba dobatja. Hogy megmagyarázza a lány eltűnését, Gao Min azt a pletykát terjeszti, mely szerint Li Hao Lan a házasság elől megszökött egy idegennel, ezzel szégyent hozva a családjára.
Li Hao Lan csak véletlenül marad életben. A halál torkából visszatér a családjához, hogy tisztázza a vádakat. Édesanyja, Wang Wan'er, a birodalmi miniszter ágyasa, megőrül a lánya szörnyű sorsa miatt érzett gyásztól. Gao Min megöleti Li Hao Lan anyját, és rabszolgaságba kényszeríti lányt, egykori szerelme pedig feleségül veszi a húgát, Li Xiu Yut.
Miközben mindent megtesz, hogy megszabaduljon alantas sorsától, Li Hao Lan megesküszik, hogy soha életében nem fog többé másoknak könyörögni, megbosszulja az anyja halálát és minden ellene elkövetett bűntettet.
Egy hatalomra vágyó kereskedő, Lü Buwei, akit csodálattal tölti el a lány bátorsága, intelligenciája, tökéletes tánctudása és műveltsége, megvásárolja Li Hao Lant. Ketten együtt különös szövetségre lépnek és ennek köszönhetően egyre magasabbra jutnak a hatalom létráján.
Lü Buwei királyi kincstárnoki állást szerez. Az ő hatására Li Hao Lan udvarhölgyként lép be a Zhao királyi udvarba, majd kapcsolatba kerül Ying Yi Ren királyi herceggel, aki a szomszédos Qin állam által küldött túszként tartózkodik a palotában.
Ahogy Qin és Zhao háborúba keveredik, az erőviszonyok megváltoznak, és Li Hao Lan kalandos története megkezdődik.


A sorozat 2019-ben készült és 62 részes.

Online megtekinthető: ITT